Sveriges Herrlandslag i Fotboll: Upp en placering på FIFA:s Världsranking för 2023

Anders Christiansson

Nyhet

FIFA:s första världsranking för 2023 är här och det finns glädjande nyheter för Sveriges herrlandslag. Efter de senaste EM-kvalmatcherna mot Belgien och Azerbajdzjan har Sverige klättrat en placering och befäst sig på den 22:a platsen. Låt oss ta en närmare titt på hur laget har utvecklats och vilka andra förändringar som skett på rankingen.

Sverige gör framsteg på FIFA:s världsranking

Efter två spännande EM-kvalmatcher har Sveriges fotbollslandslag avancerat en placering på FIFA:s världsranking för 2023. Laget presterade väl mot både Belgien och Azerbajdzjan och belönades med en välbehövlig klättring. Sveriges placering på 22:a plats är ett bevis på lagets styrka och framgång på internationell nivå.

sveriges världsranking enligt fifa

Argentina tar över som världsetta

Det har också skett förändringar på toppen av FIFA:s världsranking. Efter en imponerande prestation har Argentina tagit över förstaplatsen från det tidigare ledande laget, Brasilien. Frankrike har också klättrat och befinner sig nu på andra plats. Det är en spännande tid för internationell fotboll och förändringarna på rankingen visar på de olika lagenas dynamik och framsteg.

FIFA:s världsrankingssystem – en uppdatering för rättvis bedömning

FIFA:s världsrankingssystem har genomgått flera förändringar genom åren. Den senaste uppdateringen infördes inför VM-slutspelet 2018 och syftade till att skapa en rättvisare bedömning av lagen. Det nuvarande systemet, känt som ”SUM”, bygger på ELO-rating och ger varje match en varaktig poäng. Detta eliminerar problemet med poäng som förlorar i värde över tid och förhindrar att lag höjer sin ranking genom att undvika matcher.

Historiska placeringar för Sveriges herrlandslag

Sveriges fotbollslandslag har haft en intressant resa på FIFA:s världsranking sedan dess introduktion 1993. Vid debuten imponerade laget genom att placera sig på fjärde plats. Sedan dess har Sverige upplevt både framgångar och utmaningar på rankingen. Den högsta placeringen nåddes i november 1994 då Sverige stoltserade på andraplatsen. Å andra sidan har laget också haft sina lägre stunder och befann sig som lägst på 45:e plats i mars 2015.

Framtiden för Sveriges fotbollslandslag

Sveriges prestationer på FIFA:s världsranking är en indikation på lagets utveckling och potential inför framtiden. Med varje match har laget möjlighet att förbättra sin ranking och stärka sin position på den globala fotbollsscenen. Sverige har en stark tradition inom fotbollen och fans runt om i landet kan se fram emot spännande matcher och möjligheten att följa landslagets framgångar i kommande turneringar.

Avslutande tankar

Sveriges herrlandslag har gjort framsteg på FIFA:s världsranking för 2023 och klättrat en placering till den 22:a platsen. Det är en positiv indikation på lagets prestationer och styrka. Samtidigt har förändringar skett på toppen av rankingen med Argentina som ny världsetta. Det återstår att se hur Sveriges fotbollslandslag kommer att fortsätta att utvecklas och förbättra sin ranking i framtiden. Supportrarna kan se fram emot spännande tider och fortsätta att stötta laget på deras resa mot framgång.