Kylian Mbappés målrika karriär

Anders Christiansson

Bio

Kylian Mbappé betraktas allmänt som en av de potentiella arvtagarna till Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Med en världscuptitel, en UEFA Nations League-titel, fem Ligue 1-titlar och tre Coupes de France i bagaget är Mbappé tveklöst en av planetens mest dekorerade unga fotbollsspelare. Paris Saint-Germain-stjärnan visar inga tecken på att sakta ner och hans karriärstatistik är ännu mer imponerande än Manchester Citys Erling Haalands. Han visar redan upp en otrolig produktivitetsnivå och det känns som att han blir bättre för varje dag som går. Men hur många mål har han egentligen gjort hittills? Låt oss ta en titt.

Hur många mål har Kylian Mbappé gjort för Paris Saint-Germain?

Den före detta Monacospelaren har tagit sitt spel till nya höjder sedan han anslöt till Paris Saint-Germain i en affär som rapporteras vara värd cirka 180 miljoner euro – den näst dyraste affären i fotbollshistorien. Samtidigt som historierna om att Mbappé vill lämna PSG stod i fokus, blev han nyligen klubbens främsta målskytt i UEFA Champions League genom att göra sitt 31:a mål i turneringen och därmed passerade han Edinson Cavani. Och det kommer sannolikt inte att bli det enda rekordet han tar från Cavani, då han är på god väg att bli klubbens främsta målskytt genom tiderna. Mbappé har också toppat Ligue 1:s skytteliga under fyra raka säsonger och siktar på att matcha rekordet för flest Golden Boots i den franska högstaligan den här säsongen.

Kylian Mbappés mål för Paris Saint-Germain

SäsongMatcherMål
2022-234341
2021-224639
2020-214742
2019-203730
2018-194339
2017-184421
Totalt260212

Hur många mål gjorde Mbappé för AS Monaco?

Hans blixtsnabba hastighet, konster och enastående avslutningsförmåga var tydliga redan i ung ålder och Mbappé gjorde sin professionella debut för Monaco i december 2015. Det dröjde inte länge förrän han gjorde sig känd för världen under säsongen 2016-17 då han gjorde sex mål i Champions League och hjälpte klubben att nå semifinal i turneringen. Den franska fenomenet visade upp sin skrämmande talang den säsongen och spelade en avgörande roll när Monaco för första gången på 17 år vann ligan och passerade PSG i processen.

kylian mbappe

Kylian Mbappés mål för AS Monaco

SäsongMatcherMål
2017-1820
2016-174426
2015-16141
Totalt6027

Mbappés mål för landslaget?

Vid 24 års ålder har Mbappé imponerande statistik för Frankrike, men hur har hans resa sett ut? Hittills har Mbappé haft ett fantastiskt år i internationell fotboll år 2018 då han spelade en viktig roll i Frankrikes VM-triumf i Ryssland och gjorde fem mål. Han blev den första tonåringen sedan Pelé att uppnå den bedriften och kröntes med FIFA:s utmärkelse ”Best Young Player”. I skarp kontrast var Mbappés EM 2020 en mardröm då han inte lyckades göra mål på fyra matcher och missade en viktig straff som ledde till att Frankrike slogs ut i åttondelsfinalen mot Schweiz. Han återhämtade sig något genom att hjälpa Les Bleus att vinna UEFA Nations League 2020, men Didier Deschamps sida åkte ut i gruppspelet i samma turnering året därpå. Dock var han återigen Frankrikes hjälte och hjälpte dem att bli tvåa i VM 2022. Mbappé gjorde ett fantastiskt hattrick i finalen och var nära att leda sitt land till en andra raka VM-titel.

Mbappés mål för Frankrike

SäsongMatcherMål
202344
20221312
2021148
202053
201963
2018189
2017101
Totalt7040

Totalt antal mål i både klubb och landslag

Osannolikt nog gjorde Mbappé majoriteten av sina mål för PSG, men med tanke på att han är fast besluten att hitta en ny klubb kan det inte vara förvånande om han överträffar den här siffran någon annanstans. Han har redan vunnit 13 titlar på klubbnivå, men Champions League har historiskt sett undgått PSG trots en trupp full av stjärnor och till synes oändliga resurser. Även om det fortfarande är långt kvar till att överträffa sina förebilder Ronaldo och Messis fem respektive sju Ballon d’Or-titlar, är detta bara början för Mbappé.

Mbappés mål för klubb och land

LagMatcherMål
Paris Saint-Germain260212
AS Monaco6027
Frankrike7040
Totalt390279
Att ha gjort 279 mål på 390 matcher är helt otroligt med tanke på hans ringa ålder.


Obestridligt har Kylian Mbappé gjort ett stort avtryck i fotbollsvärlden genom sina imponerande målsiffror. Med 279 mål på 390 matcher för klubb och land visar han sin talang och målfarlighet. Det är enastående att se hur han har tagit fotbollsscenen med storm och fortsätter att dominera på planen.

Mbappés framgångar har inte gått obemärkt förbi, och det är tydligt att han är en av de mest begåvade spelarna i sin generation. Hans snabbhet, teknik och förmåga att avsluta gör honom till en mardröm för motståndarförsvaren.

Med tanke på hans unga ålder är det spännande att följa hans karriärutveckling. Han har redan uppnått så mycket och fortsätter att imponera med varje säsong som går. Frågan är inte om han kommer att bli en av de främsta spelarna i världen, utan när.

Vi ser fram emot att se fortsättningen på Kylian Mbappés framgångssaga och de mål han kommer att fortsätta göra för både Paris Saint-Germain, Frankrike och kanske till och med för en ny klubb i framtiden.

Med sin talang och hunger efter framgång finns det ingen tvekan om att Kylian Mbappé kommer att fortsätta skriva historia i fotbollsvärlden och cementera sin plats bland de allra bästa spelarna genom tiderna.

Sammanfattning

Kylian Mbappé har imponerat stort genom sin målskytteteknik och talang på fotbollsplanen. Med 279 mål på 390 matcher för klubb och land har han visat att han är en av de mest begåvade spelarna i sin generation. Hans snabbhet, teknik och förmåga att avsluta gör honom till en mardröm för motståndarförsvaren. Vi ser fram emot att följa hans fortsatta framgångar och de mål han kommer att göra i framtiden. Kylian Mbappé är utan tvekan en av fotbollsvärldens största stjärnor och kommer att fortsätta skriva historia i sporten.