Erling Haalands strålande karriär

Uppdaterat

Erling Haaland Erling Haaland betraktas som en av de mest dynamiska och målfarliga anfallarna i modern fotboll. Född den 21 juli 2000 i Leeds, England, har Haaland norskt medborgarskap och spelar som centerforward. Han är känd för sin imponerande fysik, snabbhet och målfarlighet.

Klubbkarriär

Molde FK

Haaland startade sin professionella karriär i Molde FK, där han gjorde 14 mål på 39 matcher.

Red Bull Salzburg

Efter att ha imponerat i Norge, flyttade Haaland till Red Bull Salzburg. Han gjorde 29 mål på 27 matcher och väckte snabbt uppmärksamhet från större europeiska klubbar.

Borussia Dortmund

Haaland anslöt sig till Borussia Dortmund i januari 2020. Han fortsatte sin målform och gjorde 62 mål på 67 matcher i Bundesliga.

Manchester city

Sommaren 2022 gick Haaland till Manchester City där han fortsätter att imponera. Han har hittills gjort 66 mål på 63 Premier League-matcher.

Landslagskarriär: För Norges landslag har Haaland gjort 31 mål på 33 matcher sedan sin debut 2019. Hans prestationer på internationell nivå har stärkt hans rykte som en av de mest lovande unga spelarna i världen.

Statistik

Karriärsammanfattning (klubbnivå)

Totalt matcher281
Totalt mål225
Assist51
Speltid19,838 minuter
Statistik aktuell: 2 Juli 2024

Premier League

  • Matcher: 66
  • Mål: 63
  • Assist: 13

UEFA Champions League

  • Matcher: 39
  • Mål: 41
  • Assist: 5

Haalands framgång på klubb- och landslagsnivå har gjort honom till en av de mest eftersökta spelarna i fotbollsvärlden. Med sina mångsidiga färdigheter och obevekliga målform, ser framtiden ljus ut för den norske anfallaren.

Sammanfattning

Erling Haaland har etablerat sig som en av fotbollens mest produktiva anfallare. Hans karriärstatistik är imponerande med 225 mål på 281 matcher, vilket gör honom till en av de mest målfarliga spelarna i sin generation. Haaland fortsätter att dominera på planen och är en nyckelspelare för både klubb och land.